Maur

Har du problemer med maur? 

Maur

Har du problemer med maur? 

24/7 Tilgjengelighet

Gratis befaring

22 20 55 00

Gratis befaring

Maur

Få tips og råd på ditt problem med maur!

Det finnes mange maurarter i Norge. Behandling og bekjempelsesmetode kan variere mye ut ifra hvilke typer maur du har på besøk.

Bekjempelse av noen maurarter kan være krevende uten riktig kunnskap, strategi og kompetanse. Bruk av feil behandlingsmetode kan ofte føre til en forverring, hvor en senere behandling blir vanskeligere. Det kan derfor være en fordel å få profesjonell hjelp fra start.


Boss logo

Hvorfor boss skadedyrkontroll

  • Høy kvalitet
  • Konkurransedyktige priser

  • Miljøvennlig løsninger
  • 24/7 tilgjengelighetSvart jordmaur (sukkermaur)

Svart jordmaur blir ofte kalt sukkermaur. De trives godt i hager og kan trekke innvendig hus og leiligheter. Der kan de anlegge reir hvor et samfunn kan bli opptil 10 000 individer. Skader foretreffer på myke byggematerialer og råteskadet trevirke.


Les mer om svart jordmaur her.

Svart jordmaur

Stokkmaur

Stokkmaur er den største mauren vi har i Norge. De gnager ut tre eller isolasjonsmateriale i hus og hytte for å lage reir der. På denne måten kan de gjøre store skader. De kan være meget vanskelig å bekjempe.


Les mer om stokkmaur her.

Stokkmaur

Rød skogmaur

Rød skogmaur finnes oftest ut i norsk natur. Samfunnene de lager kan ha flere hundre tusen arbeidere og mange hundre dronninger. De har ofte flere tuer som henger sammen i samfunn som strekker seg over store områder. De kan oppleves aggressive ettersom de forsvarer seg med bitt og maursyre når de blir forstyrret.
Rød skogsmaur

Faraomaur

Faraomaur er et skadedyr med tropisk opprinnelse og kan finnes over hele verden. I det norske klimaet vil de kun overleve innendørs. Får de etablert seg er de vanskelig å bli kvitt. De kan danne kolonier med flere millioner arbeidere.

Les mer om faraomaur her.

Faraomaur

Svart tremaur

Disse maurene anlegger vanligvis reir i gamle, hule trær, men kan også slå seg til inne i vegger eller andre hulrom innendørs. Reir blir konstruert med vegger som kan minne om en kartong, med god hjelp fra maurens egen sopp. På grunn av de fuktige forholdene rundt reiret kan råteskade oppstå.

Svart tremaur


Mistanke om maur?

Er det observert eller har du en mistanke om maur, anbefaler vi at du tar kontakt.
Vi hjelper deg å sette opp best mulig strategi for å bli kvitt ditt problem.

Kontakt oss