Hvordan bli kvitt mus?

“Når nettene blir lange og kulda setter inn”
Vi har kommet til den tiden på året at mus og rotter trekker inn i varmen, og finner seg til rette i boligene våre. Å bli kvitt mus som allerede har startet å etablere seg er ikke alltid like enkelt. Det optimale er å sikre bygget før dette skjer.


Skade

Om man oppdager mus i boligen bør man starte bekjempelse raskest mulig. Til tross for sin størrelse kan de gjøre store skader på boligen. De mest alvorlige skadene er ved gnaging på strømledninger, som kan føre til kortslutning og boligbrann. Musa kan også ødelegge mye annet som isolasjon, treverk og tekstiler. Generelle skader i form av luktproblemer er også å forvente i form av urinering, avføring og døde individer i vegger eller gulv. De kan også utøve en reell helsefare for mennesker med en rekke smittsomme sykdommer.
Image

Atferd

Mus er veldig tilpasningsdyktig og kan bygge et hjem hvor som helst. Det eneste de er avhengige av er materialer til å bygge bol og tilgang på mat. Loftet, inne i vegger eller i gulvet er vanlige plasser mus finner seg til rette. Derfra baner de seg veier inn i spiskamre og andre steder med mat. Ei mus som trives og får være i fred kan få rundt 10 ungekull i året med 6-7 unger per kull.
Musebol

Forebygging

For å unngå at flere mus tar seg inn i fremtiden er det viktig å sikre huset både innvendig og utvendig. Dette gjøres ved å gå over hele fasaden på huset, å tette alle hull og åpninger hvor mus potensielt kan komme seg inn. I tillegg til å fjerne all form for gjemmesteder utendørs og all tilgang til potensiell mat.


Les mer om sikring av huset her.

Mus i hus

Bekjempelse

Bekjempelse og forebygging mot mus kan være krevende. Dette er noe vi kan hjelpe med.

Vi i Boss skadedyrkontroll har lang erfaring med bekjempelse av mus og andre skadedyr. Våre sertifiserte teknikere benytter seg av det siste innenfor teknologiske nyvinninger for å få de mest effektive resultatene. Bekjempelse blir gjort på en trygg og miljøvennlig måte.

Ta gjerne kontakt for en uforpliktende prat om hvordan ditt problem kan løses på best mulig måte.

Musefelle
Mistanke om mus?

Er det observert eller har du en mistanke om mus, anbefaler vi at du tar kontakt.
Vi hjelper deg å sette opp best mulig strategi for å bli kvitt ditt problem.

Kontakt oss

Spørsmål?


Send oss gjerne en melding så tar vi kontakt!