Ubudne gjester ved grillbordet

Når sommerbordet er dekket og grillen fylt med deilig grillmat kommer våre sorte og gul stripete (u)venner snikende. Vepsen kan gjøre utekosen veldig utrivelig, og fort bli et av sommerens største problemer.


Vepsebol

Tidlig om våren kommer dronning vepsen fram fra vinterdvalen. Hun går straks i gang med å finne et gunstig sted til etablering av et vepsebol. Bolet plasseres noe forskjellig avhengig av de ulike artene. Noen bygger det inn under tak, på loft eller i busker, mens noen bygger bol i bakken.
Vepsebol

Fjerning av vepsebol

Fjerning av et vepsebol kan være risikabelt. Blir bolet forstyrret kan det komme tusenvis av veps som ønsker å forsvare seg. Det er derfor anbefalt å utøve forsiktighet rundt et vepsebol og en eventuell bekjempelse. Det bør alltid brukes tilstrekkelig med verneutstyr som heldekkende klær, hansker og hatt med netting. Birøkterdrakt er å anbefale. Bol bør fjernes i et tidlig stadium.
Sverm av veps

Skade

Vepsen er nysgjerrig på oss mennesker og maten vår. De kan oppleves veldig søkende, noe som for enkelte føles ubehagelig. Vepsen er i utgangspunktet ikke hissig, så det er viktig å forholde seg rolig når de nærmer seg. Føler stikkevepsen seg truet, kan de stikke gjentatte ganger. Vepsestikk er smertefullt og for mennesker med allergi kan det ha et dødelig utfall. De er også potensielle smittespredere da de kan hente næring fra åtsler, søppeldunker og lignende. 

Veps med brodd

Bekjempelse

Vi i Boss skadedyrkontroll har lang erfaring med bekjempelse av veps. Våre teknikere benytter seg av det siste innenfor teknologiske nyvinninger for å få de mest effektive resultatene. Bekjempelse blir gjort på en trygg og miljøvennlig måte.
Veps bekjempelse
Mistanke om veps?

Er det observert eller har du en mistanke om veps, anbefaler vi at du tar kontakt.
Vi hjelper deg å sette opp best mulig strategi for å bli kvitt ditt problem.

Kontakt oss

Spørsmål?


Send oss gjerne en melding så tar vi kontakt!