fluer

Har du problemer med fluer? Ta kontakt med oss!

Fluer


Fluer (Diptera)


Husflue er kanskje vårt mest kjente skadedyr, og den finnes ofte i nærheten av husdyrgjødsel og matavfall hvor den legger sine larver. I Norge finner man mange ulike fluearter som trives inne i hus og bygninger. Fruktfluen er en av dem, og har den egenskapen at den formerer seg opp i hundrevis av larver som raskt blir fluer på noen dager. Loftsflue er en annen vanlig art av husfluen. Denne trives også innendørs og legger sine egg i meitemark.
Fruktflueproblem oppstår innendørs når temperaturen er jevn og god over en lengre periode og når de har tilgang til gode steder å formere seg. De formerer seg gjerne i åpne flasker med øl, vin og søte drikker, samt i sluk og rørgjennomføringer hvor det kan ligge mye fett og matrester. Viktig å tømme søppelbøtter, rense sluk og fjerne tilgang til øvrig næring for å få bukt med aktiviteten.
Husfluer formerer seg primært i husavfall og matavfall, samt utendørs i ekskrementer og lignende. Viktig å fjerne avfall innendørs og holde rent.

Loftsflue er det vanskelig å bli kvitt på kort tid. Disse fluene må ofte behandles over et lengre tidsrom på 2 til 3 år med behandlingsperioder på høst og vår. Grunnen til dette er at fluene er ute hele sommerhalvåret og overvintrer inne i vinduskarmer, isolasjon og lignende på vinterhalvåret. Bruk av insektsfelle med lys vil være en god behandlingsmetode i periodene der fluene beveger seg innendørs.

Fant du ikke dyret du lette etter kan du gå tilbake til oversikten og gjøre et nytt søk.

TILBAKE