Edderkopper

Har du problemer med edderkopper? Ta kontakt med oss!

Edderkopper

Edderkopper


Edderkopper holder stort sett til i områder hvor det er mye hulrom der den spinner nett for å fange andre insekter. I skadedyrbransjen omtaler vi ofte edderkopper som nyttedyr, grunnet sin «appetitt» på andre potensielle skadedyr.
I områder hvor det er berg og fjell med mye hulrom, finner vi ofte store andeler med diverse edderkopper. Dersom det eksempelvis bygge hus eller hytte med grunnmur ned mot fjell som har sprukket opp, vil dette kunne føre til store antall edderkopper inne i grunnmuren og videre opp i huset.
Edderkoppen trives gjerne på steder som er mørke og trange. Det er ofte et tegn på godt innemiljø dersom man observerer flere individer innendørs.

Læren om edderkopper kalles araknologi. Mange mennesker har en iboende frykt for edderkopper som kalles araknofobi. Det er viktig å merke seg at ingen norske edderkopparter er farlige, men bitt i fra enkelte arter kan gjøre vondt.
Den vanligste arten som mennesker i Norge reagerer på og som kan opptre i større antall er husedderkoppen. Dette er den største edderkopparten i Norge, ellers er det vanlig med hjulspinnere, traktedderkopper og vindusedderkopper. Totalt er det registrert over 624 forskjellige typer edderkopper i Norge pr. nov 2012.

Edderkoppene er å anse som skadedyr dersom den operer i stort antall, mange individer med edderkopper kan behandles med kjemisk behandling, men helst i kildeområder som kjeller eller krypkjeller, eller inngangspartier til kjeller. Er det få individer vil beste behandlingmetode være å støvsuge dem opp eller å «hjelpe» de ut.

Fant du ikke dyret du lette etter kan du gå tilbake til oversikten og gjøre et nytt søk.

TILBAKE