Årets maurinvasjon er i gang

Når våren kommer og temperaturen stiger, våkner mauren opp fra vinterdvalen. De starter med en gang jakten på energirik mat. På dette tidspunktet er det vanskelig å finne noe utendørs. Maurene vil da ofte trekke inn i hus og hjem.


Kartlegging

En maur som finner en matkilde legger igjen et duftspor hele veien tilbake til tua. Kort tid etter har hele kolonien tatt turen. Derfor er det viktig å sørge for at de verken finner mat eller klarer å ta seg inn i boligen. Hvis uhellet først er ute, er det fordelaktig å kartlegge hvilken type maur man har fått. Bekjempelsesstrategi vil variere.
Maur bekjempelse

Skade

Stokkmaur er maurarten som gjør mest skade. De trives best i områder med fukt og varme, og bosetter seg gjerne i råteangrepet treverk. Med sine kraftige kjever gnager de ut ganger og hulrom i trevirket der de etablerer tuene sine. Dette kan føre til store materielle skader. Stokkmaur er den arten det er vanskeligst å bekjempe. Har man fått disse i hus er det viktig å starte en behandlingsprosess raskest mulig. 
Stokkmaur skade

Bekjempelse

Maur finner hovedsakelig næringen sin utendørs. Det er derfor viktig å behandle både ute og inne. Ved bekjempelse av mindre maurarter legger man ut forgiftet åte innendørs i kombinasjon med sprøyting utendørs langs grunnmuren. 
Maur innendørs

Forebygging

 • Ikke ha trær eller busker hengende inn over huset.
 • Ikke ha råtnet trevirke nær husveggen.
 • Fjerne stubber i nærheten av huset eller hytta.
 • Vinduskarmer bør males jevnlig.
 • Vannskader bør utbedres raskt.
 • God ventilasjon i kjellere og loft.
 • Tette åpninger og hull hvor det er mulig.
 • Forebygging mot maur

  Nyttedyr i naturen

  Husk at alle typer maur gjør en stor nytte i naturen ved blant annet å spre plantefrø, og sørge for sirkulasjon av næringsstoffer. Derfor bør maur kun bekjempes dersom de utgjør et direkte problem for oss og våre boliger.
  Maur på blad
  Mistanke om maur?

  Er det observert eller har du en mistanke om maur, anbefaler vi at du tar kontakt.
  Vi hjelper deg å sette opp best mulig strategi for å bli kvitt ditt problem.

  Kontakt oss

  Spørsmål?


  Send oss gjerne en melding så tar vi kontakt!