Klesmøll

Har du problemer med Klesmøll? Ta kontakt med oss!

Klesmøll

Klesmøll


Denne møll-arten legger ofte sine egg i tekstiler og materialer som stammer fra dyr, som ull og pels. Syntetiske stoffer eller bomull er ikke utsatt for dette.

Det er ikke de voksne individene som ødelegger tekstilprodukter, det er larvene som vokser opp i fra eggene som ødelegger tekstilprodukter i sin jakt på mat i form av keratin som finnes i tekstiler. Ofte så finner man ikke ut at man har et møllproblem før larvene har utviklet seg til voksne. Da vil de voksne individene ut og fly for å finne parringspartner.

Man finner ofte voksen møll i nærhet av vindusposter da de søker mot lys. Da må man lokalisere kilden. Ofte er det tekstilprodukter som blir lagret over tid som blir utsatt for større larveangrep. Vi finner ofte kilden av angrepet i sammenrullede tepper eller lignende, som har ligget lagret tørt, varmt og over lengre tid.

Disse er ofte fulle av larver og egg. For å behandle et klesmølleproblem må man lokalisere kilden og enten fjerne og destruere denne, eller temperaturbehandle kilden og omkringliggende tekstilprodukter.
For å unngå et potensielt fremtidig problem med klesmøll, bør man lagre tekstilprodukter i lufttette poser e.l.

Fant du ikke dyret du lette etter kan du gå tilbake til oversikten og gjøre et nytt søk.

TILBAKE